URBAN RENEWAL  HANOI CITY CENTER - Vietnam

 

The project redesigns the area along the Hoan Kiem Lake, providing  an elevated plaza which sharply divided the new place for socializing and recreation , from the traffic generated by motorized vehicles. The shape is inspired by  lotus flowers petals, very common in the local culture . On the new elevated plaza people can attend events, cross it by bike or walk without interfering with vehicular traffic, sit on the shade made by the new facilities and enjoy the city views. The new elevated space assumes the identity  of new door to the historic city center and reconnect the territory torn by the streets dedicated to vehicular traffic, bring back the lake shore access and reconnect it directly to the existing traditional shopping routes .

RINNOVO URBANO DEL CENTRO DI HANOI - Vietnam

 

Il progetto ridisegna l’area lungo il lago Hoan Kiem prevedendone una piazza sopraelevata con la quale suddividere nettamente il luogo di socializzazione e ricreazione, da quello del traffico generato dai veicoli motorizzati. Le forme introdotte sono generate ispirandosi ai petali dei fiori di loto, molto presenti nella cultura locale. Sulla nuova piazza sopraelevata si può  assistere ad eventi, percorrerla in bicicletta o a piedi, sedersi all’ombra delle nuove strutturee godere delle vedute della città, la piazza assume il valore identitario di nuova porta al centro storico cittadino. La nuova piazza ricuce il territorio lacerato dalle vie dedicate al traffico veicolare , riporta la fruibilità del lungo lago e lo riconnette direttamente alle vie del commercio  esistenti.

 

© 2012 by GVA

© 2012 by GVA